Hondenverblijf

Hondenpension Renswoude is een vakantieboerderij. Gaat u op vakantie en zoekt u voor uw hond ook een leuke vakantie dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor dagopvang kunt u bij ons terecht.

De honden hebben hier lekker de ruimte in een landelijke omgeving. Geen prikkels van auto’s of fietsen. Maar heerlijk ontspannen. We doen er alles aan om die rust te bewaren. Daarom hebben wij voor de pensiongasten ook geen plekje in een kennel maar een heerlijke speelweide en een hondenhuiskamer met banken en als het koud is gaat de houtkachel aan. De honden kunnen (bij mooi weer) bijna de hele dag in en uit lopen. Ze kunnen hier heerlijk ravotten, rennen en ook graven is toegestaan. In de speel weide staan bomen zodat de honden ook lekker in de schaduw kunnen luieren. Als het warm is zetten we regelmatig de sproeiers aan zodat de waterliefhebbers daar lekker in kunnen springen. Wij lopen veel bij de honden en kunnen ook vanuit onze huiskamer of terras de honden in de gaten houden. We hebben we bijna altijd stagiaires ook in de vakanties. En onze kinderen knuffelen ook graag met de honden.

Van 13.00 tot 15.00 uur houden we de honden binnen in de hondenhuiskamer, zodat ze even rust moeten nemen. Sommige honden blijven anders maar spelen tot ze er bij neervallen. Ook na het eten houden we de honden twee uur binnen zodat het eten eerst kan zakken. Daarna mogen ze weer heerlijk naar buiten.

We proberen de pensiongasten zoveel mogelijk in de grote roedel te plaatsen. Als wij zien dat de hond hier niet geschikt voor is omdat deze te onzeker of te jong voor is zullen wij uw hond in de kleiner roedel te plaatsen.  Dit is ideaal voor als (soms na een paar dagen) blijkt dat het toch niet goed gaat in de grote roedel.

Wij nemen alleen honden aan waarvan wij verwachten dat ze het bij ons leuk zullen vinden en waarvan wij denken dat ze er geschikt voor zijn. Honden als bv een staffort of een dobberman zullen we ondanks dat ze nog zo lief kunnen zijn daarom weigeren. Ook hondenrassen die heel erg gericht zijn op 1 baas. Deze zullen de baas anders zo missen en geen leuke vakantie hebben. Honden die snel bang of onzeker zijn met andere honden om hen heen kunnen wij ook niet plaatsen. Omdat die het bij ons echt niet leuk gaan vinden.

Honden hebben een heerlijke vakantie bij ons, maar rekent u er wel op dat ze, net als kinderen die naar kamp gaan, heel moe en vaak vies thuiskomen. Ook loopt een hond natuurlijk sneller iets op als deze in een roedel loopt als dat deze in een kennel zit de hele vakantie. Maar wij doen er alles aan om de honden een leuke vakantie te geven.

Hygiëne vinden wij heel belangrijk. Dagelijks worden de speelweide en de huiskamer schoongemaakt.

  • Is uw huisdier al vaker bij ons geweest dan mag u per mail reserveren. Zet duidelijk de naam, het ras en het geslacht van uw huisdier in de mail en daarbij uw naam en woonplaats en welke periode u wilt reserveren.
  • Bent u nieuw bij ons en wilt u een plekje reserveren voor uw huisdier belt u ons dan even a.u.b.

Voeding

U brengt zelf het voer mee en geeft aan hoeveel wij mogen geven per maaltijd (tweemaal daags of voor pups driemaal daags indien gewenst). Dit is voor de hond wel zo prettig. Dit voer is vertrouwd en honden krijgen bij de overgang naar ander voer nogal eens diarree en dat willen we natuurlijk voorkomen in de vakantie van uw hond. Houd u er rekening mee dat uw hond bij ons waarschijnlijk veel meer beweging heeft als thuis omdat hij/zij hier de hele dag kan spelen en rennen.

De honden worden ieder afzonderlijk gevoerd, zodat alle honden rustig de tijd hebben om hun eigen voer op te eten en niet bang hoeven te zijn dat een ander het opeet. Sommige honden eten de eerste 2 dagen niet of nauwelijks, dit komt doordat ze even moeten wennen aan hun nieuwe omgeving. Dit is niet erg. Wij houden goed in de gaten dat dit niet langer gebeurd. Als het nodig is doen we wat vers vlees bij de brokken om het voor de hond aantrekkelijker te maken. Geeft u daarom goed aan als uw hond allergisch is.

Houd u er rekening mee dat als u de hond weer op komt halen deze wel vies en moe kan zijn van het spelen en ravotten. Bij ons mogen de honden gewoon lekker hond zijn en genieten van de vakantie.

We doen er alles aan dat in ons hondenpension de honden een heerlijke vakantie hebben.

Meebrengen als u uw hond komt brengen:

– het entboekje (met daarin uw contactgegevens en van iemand die in Nederland blijft)

– ruim voldoende voer met een maatbekertje.

Brengen: tussen 10.00 en 11.00 uur!

Halen: tussen 10.00 en 11.00 of 16.30 en 17.30 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten voor het halen en brengen!

* Voor 10.00 brengen of halen kan meestal wel, maar wel na telefonisch overleg. Verder maken wij geen uitzonderingen wat betreft de breng en ophaaltijden!

De prijzen wijzigen per 1 januari 2022.

1750 per dag*

Een selectie van onze gasten